Вход свободен и празнична програма предложи Националният военноисторически музей в Деня на храбростта и празник на българската армия.
"Празнично е настроението винаги в нашия музей, защото това е един специален празник в календара ни. Всеки от нас може да се съотнесе към този празник, отдаваме почит към българската армия", каза зам.-директорът на Националния военноисторически музей Деяна Костова.
"Много ми е интересно тук, искам да се кача на изтребител", споделиха Валентина и Виктор.
За мнозина музеят е точното място за посрещане на празника.
"Тук сме, за да видим експонати, да посрещнем празника", сподели Асен Трайчев.
Една от най-чаканите атракции бе дегустирането на емблематичната боб чорба, подготвена от военен готвач. Традицията е на повече от 15 години.
"Първо е най-важен българският боб. Пресен джоджен и щипка любов, но тайната съставка не можем да я кажем", посочи готвачът Гергина Бунова.
Какво ще правиш на 9 юни?
Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.