fallback

Минус 31,7 градуса измериха в Румъния по Нова година

Температурен рекорд от минус 35,8 градуса беше регистриран в Ънторсура Бузъулуй на 8 февруари 2005 г.

01.01.2015 | 17:20 Автор: Ирина Георгиева

Температура от минус 31,7 градуса по Целзий е била регистрирана миналата нощ в румънския окръг Ковасна. Метеоролозите очакват още една мразовита нощ в района на централния град Ънторсура Бузъулуй, съобщи БНР.

В друг централен окръг на Румъния - Харгита живакът в последната нощ на изминалата година е показвал на места 29 градуса под нулата.

Температурен рекорд от минус 35,8 градуса беше регистриран в Ънторсура Бузъулуй на 8 февруари 2005 г. Това бе най-ниската температура, отчитана в окръг Ковасна през последния половин век.

Междувременно от НИМХ съобщават, че през нощта на 1 срещу 2 декември ще се заоблачи. На 2 декември  ще има променлива облачност, по-значителна над централната и източната част на страната. Само в крайните североизточни райони е възможно да превали съвсем слаб сняг. Вятърът ще е слаб - от запад.

Минимални температури в Северна България между минус 15° и минус 10°, в Южна минус 10° - минус 5°, максимални в Северна България минус 5°- 0°, в Южна с около 5 градуса по-високи.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но остава по-високо от средното за месеца. 

Над планините ще има променлива облачност. Вятърът ще е умерен до силен от североизток Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра около минус 9°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, със слаб северозападен вятър. Максимални температури от 1° до 3°. Температурата на морската вода е 5-7°, вълнението на морето - 3 бала.

/Снимка: НИМХ/

 

 

fallback
Още от България
fallback