Все още има автобусни билети за 30 и 31 декември

Допълнителни вагони има и за 120 влака, съобщават от БДЖ.

30.12.2014 | 14:00 Редактор:
Все още има автобусни билети за 30 и 31 декември
Все още има автобусни билети за 30 и 31 декември

В последния работен ден на тази година се очертава втори пик на трафика заради новогодишните празници. Повече от 50 хиляди души се очаква да отпътуват днес и утре само от Централна гара София. От БДЖ са осигурили допълнителни вагони.

Билети за автобус все още могат да се намерят. За разлика от Коледа, този път хората, които организират пътуването си в последния момент, са по-малко.

"Пътувам за Русе, имам билет, който съм взела предварително. Винаги си ги купувам предварително, за да предотвратя някои неприятности естествено" коментираха граждани.

До момента са осигурени само 4 допълнителни автобуса за 30 и 31 декември. За сравнение, по Коледните празници Централната автогара пусна 120 допълнителни автобуси към основните градове в страната.

"Между коледните и новогодишните почивни дни има само два работни и може би повечето хора са ги слели и на това се дължи факта, че заявените за пътуване са повече около Коледа. Спрямо заявените за Коледа празници са много малко - за днес имаме заявен един, а за утре - три" , заяви управителят на Централна автогара София Иван Мирославов.

В сравнение с коледните празници, от БДЖ също са намалили броя на допълнителните си вагони, но едва за 7 влака. При закупуване на двупосочни билети, пътниците на държавната железница ще може да ползват до 30% намаление.

Допълнителни вагони за 120 влака осигурява БДЖ за празничните дни по Нова Година. Около 10 100 допълнителни места по най-натоварените направления ще осигури железопътният превозвач от днес до 5 януари 2015 година.

Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на всички шофьори, които ще пътуват с личните си автомобили, да тръгват на път само с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост, а при възможност да отложат пътуването.