Работата по възстановяване на електрозахрванването в област Видин продължава

Екипи на ЧЕЗ са работили до 3.30 през изминалата нощ по отстраняване на авариите

30.12.2014 | 12:13 Редактор:
Работата по възстановяване на електрозахрванването в област Видин продължава
Работата по възстановяване на електрозахрванването в област Видин продължава

Тежката метеорологична обстановка в област Видин доведе до прекъсване на електрозахранването на 15 хил. клиенти на ЧЕЗ на 29 декември, съобщиха от пресцентъра на компанията. Оттам посочват още, че силният вятър е повредил съоръжения на ЧЕЗ и за отстраняването на повредите са мобилизирани екипи от съседни области.

 Служителите на ЧЕЗ са работили до 03:30 часа сутринта и са възстановили електрозахранването навсякъде, докъдето са успели да достигнат.

Непроходими пътища не са позволили на екипите да достигнат до 6 села в община Бойница, посочват още от ЧЕЗ. Без ток са останали около 2 хиляди клиенти в селата Бориловец, Градсковски колиби, Каниц, Периловец, Раброво, Шипкова махала.
Прекъснато все още е електрозахранването и в с. Шишенци, община Видин, посочват от ЧЕЗ. Засегнати от тежката метеорологична обстановка остават 3 села в община Угърчин, област Ловеч – Гонец, Киркова махала и Микре.

Екипите на ЧЕЗ работят усилено и се очаква в рамките на работния ден авариите да бъдат остранени навсякъде.
„Правим всичко по силите си да реагираме незабавно и да работим бързо. В новогодишната нощ дежурни ще бъдат 100 аварийни екипа. Надяваме се времето да бъде благосклонно на празника и нашите клиенти да го прекарат в уют и с усмивка. Уверяваме, че всичко, което зависи от нас, ще бъде направено“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.