fallback

Николай Ненчев: Прави се всичко възможно да пазим нашите военнослужещи

Министърът на отбраната присъства на панахида в памет на българските военнослужещи, загинали в Кербала

27.12.2014 | 15:05 Автор: Ирина Георгиева

Прави се всичко възможно да се пазят българските военнослужещи, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев, предаде БТА. Той присъства на панахида в памет на българските военнослужещи, загинали в Кербала /Ирак/, която се проведе в Плевен в църквата "Св. Николай". В нея участваха командири на военни формирования и военнослужещи от Плевенския гарнизон. 

"Ние сме част от възможно най-интелигентния и най-подготвения съюз, наречен НАТО - прави се всичко възможно повече да не се случва това, но в тези райони винаги има риск от подобни нещастия. Днес имаме 110 човека в Афганистан и разбира се, аз ги мисля тези момчета и момичета, мислено съм с тях, каза министър Ненчев."

Министър Ненчев допълни, че през 2015 г. предстоят реформи в армията. В момента имаме свободни места за офицери, което силно ме безпокои, но смятам, че сме намерили формула, по която ще решим този въпрос, уточни министърът.

Почетена бе паметта на майор Георги Качорин, офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Антон Петров, офицерски кандидат Свилен Киров и старши лейтенант Николай Саръев, загинали на 27 декември 2003 г., при терористичната атака срещу база "Индия". 

/Снимка: Архив/

fallback
Още от България
fallback