fallback

Лидерът на ДПС смята, че парламентарните избори през 2015г., са неизбежни

Това не е ултиматум пред Борисов, посочи Местан

26.12.2014 | 16:37 Автор: Ирина Георгиева

За 2015 година съм песимистично настроен, тъй като ГЕРБ не се разграничи от ПФ, то неизбежна необходимост са предсрочните парламентарни избори през 2015 година, заяви на пресконференция край Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде БТА. Лидерът на ДПС посочи, че това не е поставяне на ултиматум пред министър-председателя, а е обективен анализ за случващото се след изборите през май 2014г.

Реформаторите и патриотите са образували вътрешен мини коалиционен формат, двете формации са лика и прилика, а съюзът между тях е деформаторски блок и като цяло е ретрограден, категоричен е Местан. Според него, ако премиерът иска вторият му кабинет да бъде успешен, то той трябва да се  освободи от този ксенофобски камък. В противен случай ще има силно реформаторско говорени без реформи.

Лидерът на ДПС ще поиска и личен разговор с премиера Борисов по един сериозен казус - за първи път във вековната история на организираното ловно движение у нас в Момчилградско се правят опити хората от ловното поле "Равен" да бъдат разделени и политизирани и това за ДПС е абсурдно и недопустимо. 

Колкото до наложените му 15 акта за говорене на турски език на предизборни прояви, то експертите са категорични, че това не е в нарушение на изборния кодекс и ако е необходимо, Местан ще стигне до съда в Страсбург.

По обяд в Кирковското село Могиляне се проведе традиционният възпоменателен митинг в памет на жертвите през зимата на 1984-1985 година. С участието на лидера на ДПС Лютви Местан на 27 декември  възпоменателен митинг ще се състои и на централния площад в  Момчилград. Той не пропусна да отбележи, че тези дни се отбелязва и 30-годишнината от насилствената смяна на имената на българските турци.

/Снимка: Архив/

fallback
Още от България
fallback