fallback

Голямото пътуване за коледните празници вече започна

23.12.2014 | 18:03 Автор: Пролетина Съботинова

600 автобуса тръгнат днес и утре с повече от 50 000 хиляди пътници от Централната автогара в София към всички градове в страната. Допълнителни вагони ще бъдат осигурени и за 127 влака от БДЖ. Интензивен трафик се очаква по пътищата в последния работен ден преди коледните празници. От Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на всички шофьори да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и да спазват указанията на „Пътна полиция".

В късния следобед на 23 декември все още имаше не разпродадени автобусни билети към големите градове в страната. Хората масово изчакват в последния ден за да закупят своя билет преди Коледа.

Тази година осигурените допълнителни автобуси  са с 30 повече от тези през миналата Коледа.

"Средно днес и утре очакваме да минават минимум по 25 хиляди души дневно. Спрямо миналата година има увеличение, съдя по извънредните автобуси, до днес имаме заявени 90 извънредни автобуса, а очакваме до утре да станат минимум 110, докато в сравнение бяха доста по-малко бяха 8" , коментира управителят на Централна гара София Иван Мирославов.

За да се осигури безопасното пътуване по празниците, инспекторите от „Автомобилна администрация” затегнаха контрола и започнаха масови проверки на автобусите в цялата страна. Те ще проверяват всеки автобус, който тръгва от столичната автогара за зимни гуми и багажни разписки. Допълнителни вагони са осигурени за 127 влака във всички основни направления в страната от БДЖ. Те ще осигурят 10 600 допълните места за всички, пътници, които желаят да пътуват между 23 и 29 декември.

Големите натоварвания се очакват по основните магистрали, на граничните пунктове  „Кулата”, „Маказа” и „Дунав мост”. На изходите на София към Владая и магистралите „Хемус” и „Тракия”  ще има повече екипи, които ще подпомагат движението. От 18:00 до 21:00 часа се ограничава движението на тежкотоварните автомобили по автомагистралите и определени републикански пътища.

 

fallback
Още от България
fallback