fallback

Главчев: Стартираме интензивна подготовка за честни и свободни избори

"Като служебен кабинет това е наш първи приоритет и ще го реализираме стриктно", заяви служебният премиер

11.04.2024 | 14:36 Автор: Толя Стоянова

С първото заседание на Министерския съвет стартираме интензивна подготовка за честни и свободни избори. Като служебен кабинет това е наш първи приоритет и ще го реализираме стриктно, спазвайки Конституцията и законите на страната, в тясна координация с ЦИК. Това каза служебният премиер Димитър Главчев на първото заседание на Министерския съвет.

"Честността на вота е без алтернатива. Затова опитите за купуване на гласове и за опорочаване на изборите по какъвто и да било начин, ще срещнат нашата категорична съпротива. Искам много ясно да заявя, че служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях. Предстои предизборна кампания. Съмнявам се да има човек, който да не е убеден, че тя ще бъде меко казано напрегната. В тази ситуация сме длъжни да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство", заяви Главчев.

Той подчерта, че служебното правителство ще се води от законите, здравия разум и интересите на българските граждани, а освен в подготовката на изборите, ще се фокусира и върху решаването на неотложни въпроси и проблеми в различните сфери от обществения живот.

"Държавата няма режим на изчакване. Неотклонно ще сме на работното си място, за да гарантираме спокойна и ефективна работа на институциите в изпълнителната власт. Предстои ни мандат, който съм убеден, че ще свърши много работа в интерес на хората", добави служебният министър.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1407 гласа

fallback
Още от България
fallback