fallback

България може да получи над 10 млн. евро по Фонд „Солидарност“ за наводненията

Процедурата беше изчистена в текущия месец и ще има гласуване, коментира евродепътът Емил Радев

12.12.2014 | 17:56 Автор: Мариета Иванова

По линия на фонд "Солидарност" се очаква България да получи 10 300 000 евро като помощ за преодоляване на последиците от наводненията, заяви евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, цитиран от БТА.

По неговите думи тези помощи ще бъдат обсъждани на сесия през следващата седмица.

"Процедурата беше изчистена в текущия месец и ще има гласуване, което ще "отпуши" получаването на тези средства от засегнатите страни, една от които е България", коментира евродепутатът.

Запитан за развитието на оповестената по рано от него в Силистра идея за създаване на интергрупа за Дунавския регион в Европейския парламент, Радев каза, че вероятно през януари следващата година ръководството на Европарламента ще продължи тази процедура.

Емил Радев бе в Силистра, за да предаде дарение от болнично оборудване и медицински консумативи за болниците в Силистра и Дулово. Силистренската болница получава 51 многофункционални легла и медицински консумативи на стойност над 112 хиляди лева, а в общинската болница в Дулово бяха доставени още 12 легла.

Дарението е осигурено от Организацията на френските скаути.

Евродепутатът се срещна и с директори на социални заведения от Силистренска област, на които бяха предоставени хранителни продукти, играчки, помощни средства.

 

fallback
Още от България
fallback