fallback

ПП-ДБ-СС остана с една комисия, Антон Хекимян оглави тази срещу корупцията

"Всички са доволни от това, което им се е паднало", заяви столичният кмет

22.02.2024 | 14:04 Автор: Искра Ангелова

"Горещ" работен ден и в Столичния общински съвет. СОС повторно избра зам.-председателите на градския парламент и прегласува същите шефове на комисии.

От ПП-ДБ-СС обявиха, че са внесли по-рано доклад за друго разпределение на комисиите. Най-голямата група трябваше да получи 35%, от ГЕРБ-СДС - 29%, а БСП - 14%.

Предложението обаче не беше прието. И отново беше приет докладът на Карлос Контрера, но с една промяна - Бойка Василева от ПП-ДБ-СС, която трябваше да председателства комисията, съгласно Закона за противодействие на корупцията, си направи отвод. А на нейно място застана Антон Хекимян.

Така най-голямата група в СОС остана само с една комисия, която да председателства.

"Всички са доволни от това, което им се е паднало. Явно само на представителите на ПП-ДБ и "Спаси София" не им се е паднало това, което искат и са отстоявали. Въпреки че за конкретни комисии смятаме, че имаме най-подходящите хора - хора с опит, на единствения архитект не му се даде шанс да бъде начело на Комисията по архитектура, въпреки че тя е била и експерт", каза столичният кмет Васил Терзиев във връзка с разпределението на столичните общински комисии.

"Няма никаква промяна в нашето виждане, попитахме ги дали имат претенции към нашите 4 комисии, тъй като ние постъпихме отговорно към 2 от комисиите, като ги поехме, след като те се отказаха от тях. Те казаха, че нямат претенции", поясни общинският съветник от групата на МК "БСП за България" Иван Таков.

fallback
Още от България
fallback