fallback

Щетите след пожара в „Канал 3“ били по-големи от очакваното

Екипът на телевизията работи денонощно за подновяване на излъчването

10.12.2014 | 12:51 Автор: Мариета Иванова

Пораженията след пожара в „Канал 3“ били по-големи от очакваното. Това е станало ясно след направената оценка днес- 10     декември, съобщават от телевизията. Вследствие на пожара от нощта на 9 декември е изгорял сървърът на телевизията, нанесени са и сериозни поражения върху апаратната, от която се излъчват всички предавания, както и върху студиото, от което се излъчват емисиите новини и други предавания, информират още от медията.

От „Канал 3“ посочват още, че работят денонощно подновяване на излъчването и отбелязват, че днес- 10 декември, няма да имат възможност да правят преки включвания „от всички горещи точки на България, които по традиция заемат голяма част от програмата на телевизията“.                       

„Искам да благодаря на всички колеги, които във вечерта на пожара засвидетелстваха своята подкрепа към нас,“ заяви програмният директор на  „Канал 3“ Ива Стоянова. - „Благодарности и към служителите на пожарната и Столичният съвет  за сигурност, които реагираха бързо и положиха максимални усилия да се справят с тежката обстановка. Благодарности и към екипа на „Канал 3“, който не само запази самообладение, но помогна при евакуацията  и на колеги от съседната ни медия „Фен Тв“, сред които имаше и бременна жена. За радост тя се чувства добра и дори днес е на работното си място. Този пожар се случва в момент, в който „Канал 3“ е в подем, но вярвам, че ще се върнем по-силни от всякога“.  

До дни се очаква да излезе и официалната експертиза за причините за пожара.                                                                                                    

fallback
Още от България
fallback