fallback

П. Русков: Данните на GEM са по-реалистични и ако не се присъединим ще паднем като позиция в някои европейски класации

Доц. д-р Петко Русков, директор Академични програми Джуниър Ачийвмънт България

10.12.2014 | 12:44 Автор: Дориана Ранкова

България е на 44 място в Световния индекс на предприемачество от общо 130 страни от целия свят. Доц. д-р Петко Русков, директор Академични програми Джуниър Ачийвмънт България, коментира на база какви показатели се прави тази оценка и колко е разпознаваем индексът. Също колко е представителен той и може ли да се ползва за база изготвяне на бъдещи политики.

 

На кръгла маса за развитието на предприемачеството в България организирана от Джуниър Ачийвмънт Блгария, която коментира и доц. д-р Петко Русков, Ивайло Грънчаров(Министерство на икономиката и енергетиката, началник отдел “Политика за малки и средни предприятия”) съветва за присъединяване на България към Global Entrepreneurship Monitor (GEM), тъй като Европейската комисия е взела решение да използва данните от GEM като основен източник на информация, върху която да базира политиките си (т.е. заменила е Евробараметър с GEM).

 

Какво е предприемачеството за българина, какви са проблемите с финансирането и какви образователни промени са необходими.

Цялото интервю в студиото на Investbook с водещ Дориана Ранкова, може да видите в следващия видео материал:

 

 

fallback
Още от България
fallback