Пеевски: Аз ги спасявам при проблеми с други партии, ДПС ще се радва на избори 2 в 1

ДПС участва в това парламентарно мнозинство, но не иска да е част от правителството, подчерта председателят на ПГ

08.02.2024 | 10:33 Редактор: Елеонора Танева
Пеевски: Аз ги спасявам при проблеми с други партии, ДПС ще се радва на избори 2 в 1

ДПС участва в това парламентарно мнозинство. Ние по цял ден сме заедно, кой спасява тук нещата като има проблем с другите партии - аз ги спасявам. Просто ние не искаме да участваме в правителството, имали сме предложения за министри, зам.-министри. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

"Ние сме балансьор да се случват нещата, без нас не могат да се оправят. Искаме България да има евроатлантическо мнозинство, няма да дадем на Русия България", категоричен беше Пеевски.

Той допълни, че не е водил разговори с Борисов, за да промени позицията си за Мария Габриел като външен министър при ротацията. Пеевски подчерта, че е нелогично заради един министър да не се случи ротацията.

"Борисов като лидер на ГЕРБ може да реши кой да е министър. Ако искат да нарушат всички споразумения и нарушат споразуменията с ГЕРБ, ако решат ще има ротация, ако решат - няма да има. ДПС би се радвало на избори 2 в 1 , ние сме готови за избори, така че да ги направим, да видим как ще ги подреби народът", каза още Пеевски. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Има нещо
преди 5 месеца