fallback

Без съгласие за начина, по който да бъде избран председател на СОС

Нашата оценка е, че това беше една конструктивна среща, заяви Борис Бонев

15.01.2024 | 12:36 Автор: Тодор Петров

Без конкретно лице и без съгласие за начина, по който да бъде избран председателят на Столичен общински съвет приключи днешната среща на "Московска" 33. Формациите са склонни по-скоро да търсят временен председател на СОС, а не ротационен такъв.

"Нашата оценка е, че това беше една конструктивна среща, на която имаше въпроси, на които успяхме да намерим отговори", заяви председателят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев след лидерската среща. 

На нея се явиха от БСП-София, Вили Лилков от "Синя София" и Карлос Контрера от ВМРО. ГЕРБ и "Възраждане" не дойдоха.

Според Бонев по време на срещата е имало размяна на малко по-остри реплики, но това е било напълно в рамките на очакваното и на стандартното. Той подчерта, че някои въпроси са се изяснили и от ПП-ДБ-СС са оптимисти, че се върви в правилната посока.

Добре е, че се сяда на масата за преговори и се води диалог, каза общинският съветник.

"Жалко е, че други две доста големи групи в Общинския съвет, визирайки ГЕРБ и "Възраждане", въпреки отправената покана, не откликнаха. За нас е изключително важно освен да говорим за това кай ще бъде председател, да е ясно по какъв начин важните решения за София, започвайки с бюджета, реформите ще намират мнозинство в рамките на Общинския съвет", коментира Бонев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback