Надя Василева: Проблемът с младежката безработица е многопластов

Голяма част от младите хора се насочват към стартиране на собствен бизнес, коментира управляващият директор на Manpower България

01.12.2014 | 10:10 Редактор: Мариета Иванова
Надя Василева: Проблемът с младежката безработица е многопластов

Проблемът с младежката безработицата е многопластов, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air управляващият директор на Manpower-България Надя Василева. Тя подчерта, че не винаги проблемът е свързан с липсата умения сред търсещите работи.

По думите й голяма част от младите хора предпочитат да развият собствен бизнес и имат развит предприемачески дух. Тя поясни, че това са наблюденията й като член на борда на Джуниър Ачийвмънт. На въпрос на водещата Йонна Николова какво би следвало да направи държавата, за да подобри условията за развитие на младите хора, Василева посочи, че биха могли да се разработят програми за подпомагане на млади предприемачи, както и да се подобрят условията за правене на бизнес в страната.

Василева съобщи, че на 2 декември в хотел „Шератон“ Manpower ще представи програма с европейско финансиране-„Твоята първа работа с Eures”. Целта на програмата е да се популяризира мобилността сред младите хора, които да придобият умения зад граница, след което да се върнат и да ги приложат у нас. По думите на Василева след съответния подбор около 30 души ще бъдат подбрани да заминат за Гърция, Португалия, Испания или Холандия.