fallback

Владислав Горанов иска увеличение на минималната заплата до 380 лв. на два етапа през 2015

Оказва се, че трудовият пазар, поне според по-голямата част от работодателите, би могъл да поеме това увеличение, посочва министърът на финансите

30.11.2014 | 14:14 Автор: Георги Стоянов

Увеличение на минималната работна заплата на два етапа догодина предлага министърът на финансите Владислав Горанов, съобщава БНР. Така тя ще достигне 380 лева.

„Основните ми притеснения, че пазарът на труда ще бъде притиснат от едно рязко покачване на минималната заплата не срещнаха подкрепа нито от страна на синдикатите, нито от по-голямата част от работодателските организации. В този смисъл аз съм готов да отстъпя от позицията си запазване на размера на минималната работна заплата и всъщност ще предложа тя да расте, само че не толкова рязко… на две части в рамките на следващата година – с 20 лева до 360 лева от 1 януари и с още 20 ако няма някакъв сериозен катаклизъм, от средата на 2015 година… тоест тя пак ще достигне в следващата година 380 лева, както се предлагат от синдикатите и служебното правителство”, коментира Горанов.

„Оказва се, че трудовият пазар, поне според по-голямата част от работодателските организации, би могъл да поеме това увеличение”, допълва той.

fallback
Още от България
fallback