Делян Пеевски ще е член на икономическата комисия

Парламентът гласува структурата и състава на останалите 10 комисии в НС

28.11.2014 | 13:24 Редактор: Ирина Георгиева

Депутатите одобриха персоналния състав и ръководството на останалите десет постоянни парламентарни комисии, след като на пленарно заседание на 27 ноември бяха избрани ръководството и съставът на 12 комисии.

Петър Кънев от ПГ на БСП лява България оглави Комисията по икономическа политика и туризъм, колегата му Румен Гечев стана заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси.

ПГ на ДПС излъчи Делян Пеевски за член на икономическата комисия и Йордан Цонев за заместник-председател. Даниела Савеклиева ще е заместник-председател от ПГ на ПП ГЕРБ на икономическата комисия.

Менда Стоянова от ПГ на ПП ГЕРБ пое председателството на комисията по бюджет и финанси, Делян Добрев – на Комисията по енергетика.

Народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ бяха избрани за ръководители на Комисията по образованието и науката и Комисията по външна политика. Председател на просветната комисия ще бъде Милена Дамянова, а на външнатаДжема Грозданова.

Лидерът на ПГ на Партия Атака Волен Сидеров стана заместник-председател на Комисията по външна политика.

Ген. Михо Михов от ПГ на АБВ ще ръководи Комисията по отбрана.

Атанас Атанасов от ПГ на Реформаторския блок стана председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, в състава й влиза и Цветан Цветанов от ПГ на ПП ГЕРБ.

Председател на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите ще бъде Бойка Маринска ПГ на Реформаторския блок.

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще се ръководи от представител на ПГ на Патриотичния фронт – Валентин Иванов.

Искрен Веселинов от ПГ на Патриотичния фронт стана председател на Комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР.