Кирил Петков към опозицията: Не приемаме условията за паметника, няма да изземете властта

Понеделник и вторник ще работим извънредно, заяви лидерът на ПП-ДБ

15.12.2023 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Отново провал на пленарното заседание. За втори пореден ден депутатите не успяха да съберат кворум. Големият заложник на междупартийното надцакване са бюджетите на Държавното обществено осигуряване и Здравната каса - парите за пенсии и здраве.

Този път ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС не се появиха, докато в пленарната зала присъства опозицията и само един от управляващите - Бойко Рашков. 

В кулоарите опозицията обясни защо ги няма управляващите. Според тях причината била коледен банкет. 

Малко по-късно дойде и разяснението от управляващите. 

"Не може да опитват през политически натиск да изземат ролята на изпълнителната власт през парламента. Тяхното условие беше, че ако искаме да работим, трябва да се спре работата по паметника. Ние такива условия не приемаме. Понеделник и вторник ще работим извънредно", заяви лидерът на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Възраждане" и "Има такъв народ" предупредиха, че няма да позволят парламентът да работи, "докато беззаконието в държавата не спре". От БСП се разграничиха от двете парламентарни групи.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ох
преди 7 месеца
Прислужницата на всички посолства не приемала нещо....Прислугата някой пита ли я какво приема и какво не, че си придава важности? Пълзи в краката на посолството, после се прави на мъж и си въобразява, че някой се е вързал. Жалка работа. Сигнализирай за неуместен коментар