Патова ситуация в СОС: Пак не си избраха председател, София започва да губи пари

"В някакви личностни драми нямаме намерение да влизаме", заяви Борис Бонев

07.12.2023 | 13:46 Редактор:

Продължава блокажът на работата на Столичния общински съвет. И от четвъртия път - председател не беше избран. Столичният кмет Васил Терзиев предупреди, че има краен срок, а след него общината ще губи пари.

Столицата ще загуби 240 млн. лв. по различни проекти, ако Общинският съвет остане без председател след 12 декември, предупреди кметът Терзиев.

"Все пак да разгледаме дали това, което ни се казва, е вярно, или е просто сочене с пръст и извиване на ръце на други политически сили", коментира Иван Таков от БСП.

"Надявам се, че до 18 декември ще е намерено управляващо мнозинство и ще са изготвени всички доклади, за да се спасят средствата", коментира Борис Бонев от ПП-ДБ-Спаси София.

И въпреки ултиматума на кмета Терзиев, следващото заседание ще е на 18, а не на 12 декември. Предложението подкрепиха 45 от 46-те съветници, сред които и тези от коалицията зад Терзиев.

"София е заложник, включително и кметът Терзиев, на Борис Бонев и неговото желание да бъде председател на СОС. Вие виждате ли, че никоя от другите групи не иска да подкрепи Борис Бонев и тук става въпрос за някакво страшно упорство и детинска история", подчерта Антон Хекимян от ГЕРБ.

"В някакви личностни драми и обвинителни посоки нямаме намерение да влизаме", категоричен бе Бонев.

До 18 декември политическите формации в СОС ще водят преговори.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.