fallback

Кой колко ще издържи: Тестват военни на "Црънча" по трасе от 12 км в пресечена местност

В учението участват новоназначени офицери, сержанти и войници от формированията "Специални сили"

28.11.2023 | 11:15 Автор: Елеонора Танева

Интензивна подготовка на военнослужещи се провежда на Специализирания учебно-тренировъчен комплекс "Црънча" и в прилежащи райони със силно пресечена планинско-гориста местност, под ръководството и контрола на инструктори от Учебния център за подготовка и бойно осигуряване на СКСО с командир майор Петър Влахов.

В Съвместното командване на специалните операции (СКСО) беше дадено началото на етап "Интензивна подготовка“, с който завършва модул "Начална военна подготовка“ за военнослужещите, назначени за оператори, във формированията "Специални сили".

Подготовката има за цел, след тежки физически и психически натоварвания, да селектира кандидатите за бойните формирования на СКСО. В нея участват новоназначени офицери, сержанти и войници на длъжности в бойните подразделения на групите "Специални сили". По време на обучението си нямат имена и отличителни знаци за своето звание, а само персонален номер.

Веднага след церемонията по откриването, обучаемите се отправиха към първото си изпитание – пеши марш, нощем, с 12-километров преход в пресечена местност с множество препятствия от различен характер.

Снимка: Пресцентър на Министерството на отбраната

fallback
Още от България
fallback