fallback

Нинова: Чака ни жестока мигрантска вълна, цинично е да пратим 50 военни на границата

В Бюджет 2024 трябва да се предвидят средства и конкретни действия, за да се спре миграционният поток, заяви лидерът на БСП

18.10.2023 | 11:13 Автор: Елеонора Танева

Очаква ни жестока мигрантска вълна, а българското правителство е неадекватно на тази опасност. Думите на Тагарев, че ще изпрати 50 военни на границата, са цинизъм спрямо българската национална сигурност и отбрана. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Ямбол.

"От една седмица никой не отговаря на въпроса ни - каква позиция е заела България на 4 октомври в Брюксел", посочи Корнелия Нинова и обясни: “На 4 октомври е взето решение за нов регламент за миграция. Той предвижда да се поемат квоти от мигранти от всички държави членки. За района на Ямбол  нелегалната миграция е особено остър въпрос. Отвън хора от селата ми споделиха, че всеки ден срещат групи нелегални мигранти. Че се страхуват всяка нощ".

По нейните думи, миграционната политика на Европа е сбъркана от начало до край и българските социалисти алармират за това от години. Тя подчерта, че в бюджета за 2024 г. трябва да се предвидят средства и конкретни действия, за да се спре миграционният поток.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback