fallback

Приоритет на МО: По-пълна и задълбочена интеграция на България в НАТО и ЕС

Министър Ненчев обеща да бъдат изпълнени основните приоритети след срещата на върха в Уелс

17.11.2014 | 13:19 Автор: Ирина Георгиева

Развитието на ситуацията в Украйна и отражението й върху сигурността в Черноморския регион, както и случващото се в Ирак и Сирия, станаха част от темите за разговор между министъра на отбраната Николай Ненчев и посланика на САЩ н. пр. Марси Рийс. Те се срещнаха на 17 ноември, където министър Ненчев запозна н.пр. Рийс с приоритетите на новото ръководство на МО - по-пълна и задълбочена интеграция на страната ни в НАТО и ЕС, както и превъоръжаване на Българската армия с техника, отговаряща на стандартите на Алианса.

Министър Ненчев акцентира върху разрастващата се дейност на ИД и възможността за навлизане на терористи на територията на България като подчерта, че очаква подкрепата на международните организации в това отношение. 

Министър Ненчев заяви, че ще бъдат изпълнени и основните приоритети след срещата на върха в Уелс, като акцентира върху прилагането на Плана за готовност за действие на Алианса и постепенното увеличаване на бюджетите за отбрана.

Н. Пр. Марси Рийс изтъкна значимостта на дългогодишното сътрудничество между Въоръжените сили на България и САЩ и изказа благодарност за големия принос на страната ни като партньор в НАТО.

fallback
Още от България
fallback