Петков за вота на недоверие: Няма да мине, показвате предизборна немощ

Нямате идеи, визия за България, имате само пропаганда на страх и омраза, обърна се той към опозицията

12.10.2023 | 09:47 Редактор: Елеонора Танева

Този вот няма да мине, ние ще продължим да се борим за хората в енергийния сектор, ще се борим за България с чист въздух, за модерна България, за българите като първа класа европейци. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в началото на обсъждането на внесения вот на недоверие срещу кабинета "Денков".

"Имаме вот не недоверие 128 дни след избирането на кабинет "Денков" от това НС. Не знам как тези 128 дни имат общо със закриването на блокове на АЕЦ "Козлодуй", неосъществения проект "Белене" Бургас - Александруполис", според вас акад. Денков явно носи отговорност за изминалите 30 г. Днес вие ще плашите вашите избиратели със студ, мраз, високи сметки, както правеше служебното правителство миналата зима", каза Петков.

По думите му опозицията използва неистини и фалшиви новини. 

"Да използвате вота на недоверие като част от предизборна кампания показва предизборна немощ. Нямате идеи, визия за България, имате само пропаганда на страх и омраза", подчерта съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Той използва трибуната на НС, за да подчертае основното разделение между управляващи и опозиция. 

"Подозирам, че някои от вас не са доволни че сме в ЕС, други ще се радват, ако имахме възможност да сме част от Евразийския съюз на Путин. Онзи ден много от вас се почувстваха обидени, когато ООН даде на България 160 гласа за членство в Съвета по правата на човека, а на Русия само 83. Явно за разлика от вас, ООН гледа на това правителство с доверие, че може да защитава правата на хората", добави Кирил Петков.

Страхувате ли се от нова Ковид вълна в България?

Да. Заразените стават все повече, нямаме имунитет срещу новите варианти.
17%
Да, но съм ваксиниран и се пазя достатъчно добре от заразяване.
8%
Не. Няма от какво да се притесняваме, вирус като вирус.
34%
Не. Не вярвам на данните, които официално се разпространяват.
41%
Общо 2015 гласа