БДФ връчи наградите „Най-голям корпоративен дарител" 2014

13.11.2014 | 19:47 Редактор: Йоана Недева
БДФ връчи наградите „Най-голям корпоративен дарител

Година след година постигаме нови рекорди в дарителството и в корпоративната социална отговорност. Важното е, че сме поели по правилния път. Това каза президентът Росен Плевнелиев на церемонията за връчването на Деветите годишни награди "Най-голям корпоративен дарител" 2014, на която държавният глава беше домакин. Конкурсът, чийто организатор е Българският дарителски фороум, награждава компаниите в страната, които активно и последователно инвестират в значими каузи.

Тази година акцент в конкурса е доброволческият труд. Причина за това е добровеолческата енергия, която заля страната след възниклналите хуманитарни кризи.

Президентът връчи наградата в категория "Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите" на Мобилтел и Уникредит Булбанк . Бяха раздадени награди и в категориите "Най-голям обем нефинансови дарения" на Данон, "Най-голям обем финансови дарения" на Аурубис България, "Най-добра дарителска програма" – на Пощенска банка, "Най-прозрачна дарителска програма" на Райфайзен банк, "Най-щедър дарител" в лицето на Дънди Прешъс Метал Челопеч и за  "Най-добро партньорство" на Теленор и фондация "Светът на Мария".

Специална награда на инициатива, допринесла за развитие на благотворителността в страната получи сайтът "Спаси Дари на…".

За времето, в което съществъва инициативата е реализирала над 65 кампании в подкрепа на 55 деца .

Повече за събитието, вижте във видеото: