Министър Цоков откри Новата академична година в Пловдивския университет

ПУ "Паисий Хилендарски" е вторият по големина в България 

01.10.2023 | 15:11 Редактор: Тодор Петров
Министър Цоков откри Новата академична година в Пловдивския университет

Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков откри Новата академична 2023/2024 година в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Тържествената церемония се състоя в Спортната зала на висшето училище по-рано днес.

"Днес Пловдивският университет отваря врати, за да посрещне за 63-и път своите първокурсници, избрали за среда на професионалното си развитие един изследователски университет с утвърден национален и международен авторитет", каза в приветственото си слово ректорът проф. д-р Румен Младенов. 

Той припомни, че ПУ "Паисий Хилендарски" е вторият по големина в България и към момента в него се обучават над 17 000 студенти и докторанти в 118 бакалавърски програми, 97 магистърски програми и 73 докторски програми от 27 акредитирани професионални направления. 

"За мен, като министър на образованието и науката, откриването на новата академична година е много важно събитие, но когато то се случва в моя академичен дом – там, където 20 години работя – за мен то има още по-голямо значение", обясни проф. д-р Галин Цоков.