Повече сигурност на сухопътните граници на ЕС поиска Илияна Йотова

Обсъжда се идеята за създаване на съвместни гранични патрули

13.11.2014 | 16:31 Редактор: Ирина Георгиева
Повече сигурност на сухопътните граници на ЕС поиска Илияна Йотова

Специални мерки за сигурността на сухопътните граници на ЕС във връзка с миграционния натиск. Това поиска зам.-председателката на комисията по вътрешна сигурност на ЕП Илияна Йотова на международната конференция в Рим, организирана от Агенцията за защита на човешките права, предаде пресцентърът на Йотова.

Политиката в областта на миграцията се превръща в четвъртата по важност в Европа, след финансовата, икономическата и социалната, но определено влияе върху всички тях - подчерта българската евродепутатка и добави, че бежанският натиск на границата между България и Турция изисква специални операции, подобно на тези за Средиземно море.

Обсъжда се идеята за създаване на съвместни гранични патрули, както по море, така и на сухопътните граници, за да се пресече нелегалното влизане в страните от ЕС и трафика на хора.

Обсъжда  се идеята за създаване на съвместни гранични патрули, както по море, така и на сухопътните граници, за да се пресече нелегалното влизане в страните от ЕС и трафика на хора.