Напрежение в НС: Депутати от ИТН, БСП и "Възраждане" окупираха трибуната

Те настояват в дневния ред да има точка за отсрочка при внасянето на териториалните планове от Министерския съвет

29.09.2023 | 19:47 Редактор: Елеонора Танева
Напрежение в НС: Депутати от ИТН, БСП и

Народното събрание отхвърли предложението за разглеждане на общия проект на решение за отсрочка внасянето на териториалните планове с 37 гласа "за“, 40 – "против" и петима – "въздържал се". Това са гласовете от прегласуването на процедурното предложение за включване в дневния ред за работа на депутатите за днес на три допълнителни точки, последната от която бе предложението на опозицията, касаещо отсрочка при внасянето на териториалните планове от Министерския съвет.

Отказът на залата да разгледа проекторешението предизвика напрежение в пленарна зала. Павела Митова от "Има такъв народ" (ИТН) застана на трибуната и заяви, че няма да мръдне от нея, докато председателстващият Никола Минчев не включи в дневния ред исканото проекторешение. Той отказа като посочи, че вече има проведено гласуване. 

Митова остана на трибуната, а до нея застанаха депутати от опозиционните партии от ИТН и БСП. Депутатите от "Възраждане" също подкрепиха колегата си като застанаха прави до местата на стенографите под парламентарната трибуна, уточнява БТА..

Протестът продължи на трибуната като депутатите останаха прави и по време на дадената от председателстващия 10-минутна почивка. 

Депутатите още не могат да продължат работа, заради създалото се напрежение.

Снимка: БГНЕС