Пеевски: С ГЕРБ искаме комисия за еврофондовете, за да не се раздават милиарди

Грешката била неволна, ще проверим, обяви депутатът от ДПС

28.09.2023 | 10:04 Редактор: Вяра Димова
Пеевски: С ГЕРБ искаме комисия за еврофондовете, за да не се раздават милиарди

"Днес, заедно с ГЕРБ, ще предложим да се създаде комисия за контрол на еврофондовете, за да няма такива неволни грешки, всичко ще минава през парламента. Ще прегледаме внимателно тези проекти", коментира в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски. 

Вчера само няколко часа след като от финансовото министерство съобщиха за отпадане на проекти от Плана за възстановяване, ГЕРБ даде извънредна пресконференция, на която алармира, че "се раздават милиарди на странни фирми". 

Депутатът Делян Добрев обяви, че 1,760 млрд. евро "са дадени на фирми, които никой не знае откъде и кога дойдоха, как са участвали на търг и защо са били избрани. Това не е скандал. Това е международен скандал!", отсече Добрев.

"Разговаряхме с ГЕРБ и с премиера Николай Денков тази сутрин. Твърдят, че грешката е неволна и оценката на фирмите е формална. Надяваме се да е така. Ще проверим", каза Пеевски, цитиран от "24 часа".

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Естествено
преди 9 месеца
Няма само ППДБ да разпределят на свои хора и спонсори. Трябва да споделят евробаницата с (не)коалиционните си партньори от ГЕРБ и ДПС. Сигнализирай за неуместен коментар