НС гледа важни закони, свързани с войната в Украйна и "Лукойл"

Депутатите ще разгледат и промените в Закона за съдебната власт

28.09.2023 | 06:56 Редактор: Тодор Петров
НС гледа важни закони, свързани с войната в Украйна и

Народното събрание ще обсъди промени в Закона за прилагане на ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. 

Очаква се депутатите да гласуват отлагане на премахването на дерогацията на "Лукойл" с една година, след като вчера комисията по икономическа политика и иновации към НС одобри предложението и реши да бъде назначен особен търговски управител в "Лукойл", който да е отговорен пред Народното събрание и контролиран от него. 

За второ обсъждане в парламента влизат и промените в Закона за съдебната власт. Ще бъдат разгледани оспорвани от президента Румен Радев текстове, които предвиждат избор на изцяло нов състав на Висшия съдебен съвет и създаването на специална система за случаен избор на съдията, който ще разследва главния прокурор и неговите заместници.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 10 месеца
Закона за прилагане на ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна- това не е ли новият Закон за защита на нацията? Нямам спомен да сме ограничавали правата на воюващите наши съюзници, убили милиони хора в името на "демокрацията". Сигнализирай за неуместен коментар