Борисов: Учуден съм, че премиерът и министърът не се срещат с протестиращите

"Всеки ден да ме питате, няма да ви кажа", заяви лидерът на ГЕРБ на въпроса кой ще е кандидатът им за кмет на София

19.09.2023 | 09:44 Редактор:

Всеки ден да ме питате, няма да ви кажа. Така Бойко Борисов отговори на въпросите на журналисти кой ще бъде кандидатът за кмет на София от ГЕРБ.

Според бившия премиер в момента страната има проблеми, които очакват своето решение. Борисов бе категоричен, че когато дойде времето за представяне, то ще бъде направено в централата на партията.

"Когато решим, правим представяне в централата, ще го обявим", каза той, цитиран от "Фокус".

"ДПС на практика са в коалицията. В тези динамични събития ние - некоалицията, то вече започва да става смешно, защото по-реална коалиция няма как да има", коментира лидерът на ГЕРБ в отговор на въпрос дали ще бъде подписано коалиционно споразумение.

По повод протестите на зърнопроизводителите заяви, че изразява учудване, че властта още не е провела официална среща с протестиращите: "Има много бързи фактически действия, които да се направят, като се започне с контрола на това, което влиза в България. Трябва да се назначат 100, 200, 300 повече хора във фитосанитарния контрол. Учудвам се, че премиерът и министърът продължават да не се срещат, да не решават въпросът и той да ескалира."

"Иначе София е свикнала. С месеци стоеше затворен "Орлов мост", просто сегашните ни некоалиционни партньори не са свикнали", допълни още той.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа