fallback

"Пълна безотговорност": Дронът край Тюленово стана водеща тема за депутатите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че случаят напомня на този с кораба "Вера Су"

18.09.2023 | 16:05 Автор: Михаела Димитрова

Парламентът заседава извънредно в този час. Откритият край Тюленово дрон с прикачен върху него боеприпас се превърна във водеща тема и сред депутатите.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че случаят напомня на този с кораба "Вера Су", а лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на военния министър Тодор Тагарев.

"Пълна безотговорност и липса на държава в този случай. Не може от снощи до днес сутринта никой да не реагира. Всички видяхте и как се обезврежда това съоръжение с пушещ полицай и друг по потник, който гази във водата и пада по камъните, опипва с пръст да види дали мърда. Това е еманация на липсата на държава, отговорност и заплаха, в която Тагарев изправя в този момент. Тагарев трябва да си ходи незабавно", каза Корнелия Нинова.

"Мисля, че Тагарев, когато излиза пред медии, при такъв случай, трябва да излезе напълно подготвен", категоричен бе Бойко Борисов.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback