Пострадалите от наводненията по Южното Черноморие могат да се обърнат към застрахователя си

Ето при какви условия и кои щети се покриват след потопа

09.09.2023 | 17:26 Редактор:
Пострадалите от наводненията по Южното Черноморие могат да се обърнат към застрахователя си
Пострадалите от наводненията по Южното Черноморие могат да се обърнат към застрахователя си

След опустошителното наводнение по Южното Черноморие, продължава възстановяването на щетите.

В МВР се проведе среща с Асоциацията на българските застрахователи. След нея стана ясно, че пострадалите при първа възможност могат да се обърнат към застрахователя си.

При заявяване на претенция, не е необходимо да представят документи, които да удостоверяват, че такова наводнение се е случило. За щети по автомобили и каравани не трябва да се свалят регистрационните табели.

Застрахователите са помолени да удължат срока за завеждане на претенции, за да могат да бъдат обслужени всички пострадали.

А 16 екипа служители от различни структурни звена в системата на МВР работят на територията на община Царево. Охранява се падналия мост от Царево за Ахтопол ина падналия мост на р. Караагач.

Съобщението на МВР-Бургас гласи:

"Във връзка с многобройни запитвания по отношение получаването на застрахователни обезщетения по повод материални щети, получени от наводнението по Южното Черноморие и на база проведена с представители на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) среща, ви информираме, че:

Пострадалите от природното бедствие в района на южното Черноморие и Странджа от 5.09.23 г. при първа възможност могат да се обърнат към застрахователя си и да подадат уведомление за претенция;

При заявяване на претенция, не е необходимо да се представят документи, които да удостоверяват, че такова наводнение се е случило в този район и на тази дата;

В случай че пострадалото имущество е моторно превозно средство, каравана или друг вид ремарке, не трябва да се свалят регистрационните му табели;

След осъществяване на контакт със застрахователя, стриктно да бъдат следвани неговите инструкции;

От страна на АБЗ към застрахователите е отправен призив да удължат срока за завеждане на претенции във връзка с това събитие колкото е необходимо, за да могат спокойно да бъдат приети и обслужени всички пострадали.

Снимка: БГНЕС