fallback

Нинова с остър коментар към Борисов, той с призив към президента Радев

"Кирил Петков е в САЩ, а аз не обичам да си говоря по телефона", заяви лидерът на ГЕРБ

02.09.2023 | 13:33 Автор: Искра Ангелова

От Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Алексей Петров е осъществил само логистиката за кабинета, но физически не бил присъствал на разговорите между лидерите.

"Единственото, което съм казал, надявам се да спрат да му вдигат кокалите на човека, е, че той осъществи логистиката. След незаконните арести, след тяхното МВР - разговор между нас не можеше да се осъществи. Физическата среща беше невъзможна, дори в парламента. Алексей Петров осигури тази логистика, за да можем да си проговорим, като важното е, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен", заяви той.

Лидерът на ГЕРБ коментира критиките на Румен Радев, че се управлява задкулисно и призова президентската институция да си гледа собствените задачи: "Да обединява и ако има критики - да критикува. С първата тя не се справя, а с втората - не знам какво е имал предвид просто Радев."

Въпреки че Борисов коментира темата за втори път, мълчание от страна на Кирил Петков.

"Той е в САЩ, а аз не обичам да си говоря по телефона", подчерта Борисов.

Но коментар дойде от лидера на БСП Корнелия Нинова. С пост в социалните мрежи тя попита Борисов: "Защо сега, смелчаго? Защо не, докато Алексей Петров беше жив? Класически пример на паралелна държава. И нейният баща е Бойко Борисов".

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback