Радев: Държавата се управлява задкулисно, няма значение какво говори Денков

Управляващата коалиция не чува хората, цените растат, скандалите се множат, коментира държавният глава

01.09.2023 | 19:32 Редактор: Юлиан Христов
Радев: Държавата се управлява задкулисно, няма значение какво говори Денков

Няма абсолютно никакво значение какво говори академик Денков, важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Все по-ясно е на всички, че държавата се управлява задкулисно. Точно заради това и управляващата коалиция не чува гласа на хората. Това заяви в Неделино президентът Румен Радев.

Той уточни, че признанието, че е имало среща с Алексей Петров, на която е обсъждана "сглобката", е признание, че държавата се управлява задкулисно. Държавният глава добави, че когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба, а когато държавата е слаба – мафията е силна. В отговор на въпрос за признанията на лидера на ГЕРБ, че е имал срещи с Алексей Петров, на които е обсъждано създаването на настоящото правителство, президентът призова участниците в тези разговори да дадат обяснения.

"Явно управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта", каза още президентът.

Държавният глава посочи, че действията на сегашното правителство отклоняват България от демократичния й път на развитие, тъй като са в конфликт с европейските принципи и норми за правене на политик.

По темата за оставката на главния секретар на МВР, той заяви, че уважава мотивите на г-н Тодоров.

"Това е поредният достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тяснопартийни, а и дори и лични цели. Виждаме това и с това, което става в момента с парите по Плана за устойчивост и развитие", добави Радев.

На въпрос, как гледа на новата номинация за главен секретар, Радев заяви, че трябва първо се запознае с кадровата справка и предложението на  правителството и тогава ще коментира.

Запитан за обсъжданите от изпълнителната власт идеи за ограничаване на президентските правомощия в Конституцията, Румен Радев определи действията на коалицията като пример за задкулисно управление.

Президентът припомни и думите си при отбелязването на годишнината от Шипченската епопея, че 3 март е червената линия на народното търпение и че българското общество ще защити своята история, достойнство и бъдеще с всички демократични средства. „А, ако се наложи, и с всенародно допитване“, подчерта още държавният глава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
2 rate up comment rate down comment 0
демоникрация
преди 11 месеца
Станахме Латиноамериканска държава. Дори в Африка са по-добре. Такава "демокрация" и при "тоталитаризма" не сме имали! Всичко е подбрано и одобрено.... Сигнализирай за неуместен коментар