ДПС няма да подкрепя правителство, подкрепено от Патриотичния фронт, заяви Местан

От БСП лява България се разтревожиха за замразяването на социалните плащания

06.11.2014 | 16:37 Редактор: Мариета Иванова
 ДПС няма да подкрепя правителство, подкрепено от Патриотичния фронт, заяви Местан

От ДПС обявиха,че няма да подкрепят правителство, сформирано с подкрепата на Патриотичния фронт. От Движението определиха коалицията като „безпринципна и на антиевропейското съглашение.

„Понеже не става въпрос за еднопартийно правителство на г-н Борисов, не става дори за ясно европейско правителство с участието на мнозинството с участието на Реформаторския блок, а за четири партийна коалиция, която ще управлява страната с участието на Патриотичния фронт, точно заради участието на този субект, точно заради падналите морално политически маски аз на свой ред казвам: Не! Да ни молят да не ги подкрепяме, а обратно- дори на колене да ни молят да ги подкрепяме, няма да получат нашата подкрепа,“ заяви Местан.

От БСП лява България обявиха, че програмната декларация на бъдещото управление замразявала социалните плащания и това тревожело социалистите.  

„По този програмен документ, декларация, макар и не официално вчера разпространена буди тревога. Например, запазване на социалните плащания на нивата, които са сега. Това означава, че се заразяват социалните плащания или отказ от промяна в данъчната политика. Това противоречи на напето виждане за отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивно подоходно облагане,“ коментира Корнелия Нинова от социалистите.