fallback

ДПС ще подкрепи само правителство на малцинството – ГЕРБ и РБ

Според лидера на ДПС Лютви Местан кабинет с подкрепата на Патриотичния фронт и АБВ може да отклони България от евроатлантическия път

04.11.2014 | 17:20 Автор: Ирина Георгиева

ДПС ще подкрепи само правителство на малцинството – ГЕРБ и РБ. Това стана ясно след консултациите, които държавният глава Росен Плевнелиев проведе с ДПС.

Според лидера на ДПС Лютви Местан кабинет с подкрепата на Патриотичния фронт и АБВ може да отклони България от евроатлантическия път. Лютви Местан посочи, че ДПС ще бъде опозиция на управление, което зависи от Патриотичния фронт. По думите му вариант за правителство с подкрепата на Патриотичния фронт е единственият по-лош сценарий от нови избори. Движението е готово да даде и 600 дни толеранс, но само за правителство на малцинството с ясен европейски профил.

"За антиевропейски сговор, за антинатовски сговор, зад който стои аритметическо мнозинство безпринципно аритметическо мнозинство, ние не бихме могли да дадем подкрепа. Не става въпрос тук вече за 300 дни, не става въпрос за 100 дни. Нашата политическа отговорност е да бъдем ясна категорична опозиция на безпринципна коалиция с участието на Патриотичния фронт. Ако имаме кабинет с ясен, цивилизационен профил, толерантността ни може да бъде отвъд тези 300 дена." - коментира Лютви Местан.

 

fallback
Още от България
fallback