fallback

Международна разследваща компания ще търси виновниците за състоянието на KTБ

Представители на Facebook групата КТБalive подготвят нови мащабни протести

04.11.2014 | 14:17 Автор: Ирина Георгиева

Част от вложителите в КТБ са ангажирали Mеждународна разследваща компания, която да разкрие кои са виновниците около случая. Това съобщиха представители на Faccebook групата КТБalive. Те подготвят и нови мащабни протести, първият от които ще се състои на 4 ноември пред сградата на НС.

Вложители в КТБ са твърдо решени да получат парите си. За целта ще наемат международната разследваща компания CCI AG (Competitive Corporate Intelligence AG) за проследяване на изчезналите средства в банката. CCI AG е създадена преди шест години, базирана е в Швейцария и се занимава с вътрешно-банкови и фирмени разследвания. За нея работят много разузнавачи, юристи, следователи и дори хора, били част от високите етажи на ФБР зад океана. Това ще е първият й случай в България.

"Една от основните ни дейности е проследяването на трансфери на парични потоци и активи в международен мащаб." -обясни  Александър Пелев - адвокат и български представител на компанията.

Дори и фирмата да намери фактите около състоянието на КТБ обаче, както и виновниците за това, все още не е ясно дали те ще се вземат на сериозно от прокуратурата у нас. Нито как ще се отнесат към родното законодателство. Към момента вложителите в банката са скептични към всякаква новопоявила се информация за оздравяването й.

Бихте ли коментирали информацията, която се появи за Никола Сукманджиев и група инвеститори за спасяването на банката?

"Днес сутринта ме информираха за това, но не съм запознат и не е сериозно да коментирам нещо, което не познавам." - заяви  Божидар Томалевски от КТБalive.

"Аз като един от вложителите и мога да ви кажа, че вече близо 5 месеца преживявам един ужас. Постоянно сме лъгани от БНБ, излъгаха толкова пъти. Преживяваме кошмар и взимаме кредити."  -  допълни Илия Зюмбюлев, вложител в КТБ.

Вложителите в КТБ подновят протестните действия с искане за незабавен достъп до парите си като още утре на обяд ще се съберат пред Народното събрание.

 

fallback
Още от България
fallback