fallback

Нов инвеститор иска да спасява КТБ с 5,2 млрд. лв.

Новите кандидати пишат, че са готови да рекапитализират КТБ в размера, определен от БНБ

04.11.2014 | 13:47 Автор: Ирина Георгиева

Нов кандидат-инвеститор с интерес към КТБ. В писмо, изпратено до БНБ, премиера, министъра на финансите и председателя на парламента, се посочва, че група инвеститори, представлявани от Никола Сукманджиев, имат готовност да предоставят ново предложение относно реструктрурината на банката.

Новите кандидати пишат, че са готови да рекапитализират КТБ в размера, определен от БНБ, и могат да осигурят до 5 милиарда и 200 милиона лева. Инвеститорът посочва, че остатъкът от инвестираната капиталова необходимост ще се използва за ликвидност на реструктрурината банка. Ще разчита и на допълнителна държавна помощ при условия на допустимост според европейското законодателство.

Според кандидат-инвеститора, планът ще изисква законодателни промени, както участие и гаранция от българското правителство. В писмото се посочва още, че се водят преговори с международна банка за евентуална допълнителна подкрепа и акционерно участие. От името на инвеститорите, като председател на групата се е подписал Никола Сукманджиев. На адреса, който  е оставил екип на България Он Ер откри кантората на неговия адвокат Силвия Александрова

"Никола Сукманджев не е тук на този адрес. Посочил е този адрес за кореспонденция само. Същият в момента е в Казанлък. Oт негова страна идва предложението. Аз не съм го писала." - коментира адв. Силвия Александрова.

С какво се занимава?

"Той е посланик в Малта. Това знам, международни отношения. Друго не мога да ви кажа." - отговори адвокат Александрова.

Знаете ли за предложението за оздравяване на КТБ?

"Чух от него, но подробности не мога да кажа." - заяви адвокатката.

Какво ви разказа?

"Не мога да ви кажа. Това, което вие държите и аз го видях. Нищо повече." - допълни адв. Александрова.

В кантората още няма отговор от институциите, до които е адресирано писмото на инвеститорите.  

fallback
Още от България
fallback