"Левски" към Костадин Костадинов: Не приемаме обиди, феновете ни не са "еничари" и "дегенерати"

Лидерът на "Възраждане" коментира счупените плочи на Паметника на Съветската армия

18.08.2023 | 19:59 Редактор: Вяра Димова

От "Левски" излязоха с позиция по отношение на разразилата се полемика в последните часове и изразиха мнение, че категорично не приемат обидните квалификации, които бяха използвани от депутата Костадин Костадинов по адрес на феновете на клуба.

Ето какво написаха от "сините" в Facebook:

"Във връзка с разразилата се полемика в последните часове, "Левски" заявява категорично, че не приема обидни квалификации като "еничари" и "дегенерати" да се използват по адрес на фенове на клуба. Ако има прояви от криминален характер призоваваме виновните да бъдат открити и да понесат своята отговорност. Да се атакуват обаче привържениците като цяло по този начин е напълно недопустимо и няма как да останем безучастни", пишат от "Левски".

Позицията на "сините" идва след изказването по-рано на лидера на "Възраждане" относно акция на фенове на "Левски", които счупиха плочи на паметника в Княжеската градина. Негови сподвижници започнаха с теориите, че това била платена акция и политически формации искали да ни вкарат в гражданска война. Най-честите определения са "фашисти", пише dnes.bg.

"Снощи млади дегенерати, запалянковци на "Левски", след мача на своя отбор са набрали смелост да нападнат няколко жени в палатките, пазещи Паметника на Съветската армия в София. Били са 30 (част от тях криминално проявени), жените - 3, на годините на майките им. Съвременните еничари няма как да знаят, че точно това са правили и техните предшественици, еничарите от времето на Османската империя. Нарочно са ги пращали по родните места, за да разплачат и поругаят собствените си майки", твърди Костадинов.

Снимка: lap.bg