fallback

Славея Христова: Хората очакват едно по-отворено към тях управление

Много българи не са намерили своята партия, но това не означава, че нямат какво да кажат, коментира експертът от Сдружение „Болкан асист“

03.11.2014 | 10:09 Автор: Мариета Иванова

Хората очакват едно по-отворено към тях управление, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air експертът от Сдружение „Болкан асист“ Славея Христова. Тя посочи, че данните от направено преди изборите проучване сред 1023 граждани от цялата страна, показват, че голяма част от хората имат очаквания за една по-ефектива система и имат нагласа, че им се полага едно по-отворено управление. - „Очакват да видят своята роля, своето място в това управление и смятат, че те по някакъв начин трябва да бъдат допуснати до това, което им се полага,“ коментира Христова.

Тя подчерта, че това именно налага да се структурира дебатът с обществото. - „Има много хора, които не са намерили своята партия, но не означава, че те нямат какво да кажат. И затова аз очаквах това да бъде част от дискусиите, от преговорите за управление. Очаквах един от задължителните въпроси в дебатите в управляващата партия или бъдещите коалиционни партньори да е как ще се структура връзката с гражданското общество. Това за момента не го виждаме да се обсъжда, което е много обезпокоително“, посочи Христова.

В отговор на коментара на водещата Йоанна Николова, че много от лицата на служебния кабинет са именно хора от протестите преди това, Христова заяви, че „това не е гаранция, че диалогът и връзката с хората е широко отворена и структуриран по един обективен начин“.

 

fallback
Още от България
fallback