България излиза на протест в подкрепа на обезобразеното момиче от Стара Загора

Две обвинения са повдигнати на 26-годишния Георги Николаев 

31.07.2023 | 07:02 Редактор: Михаела Кирилова
България излиза на протест в подкрепа на обезобразеното момиче от Стара Загора

Вълна от протести в цялата страна в подкрепа на жестоко нараненото с макетен нож 18-годишно момиче. Недоволство ще се проведе днес, в Стара Загора, както и в София пред Съдебната палата, във Варна, Пловдив и други градове на страната.

Под пресата на общественото недоволство, три дни след като тежкото престъпление стана известно,прокуратурата и съдът в Стара Загора дадоха подробности в неделя. Стана ясно, че съобщение с текст "Направо те убивам" соченият за извършител на нападението Георги Николаев е изпратил на 18-годишното момиче.

Това става два дни преди да ѝ нанесе 21 разреза, довели до 400 медицински шева. На следващия 25 юни, съобщението вече гласяло "Ще ти закача главата", а ден по-късно отишъл в дома ѝ с макетен нож, обезобразил я, счупил ѝ носа и обръснал главата ѝ.

Две обвинения са повдигнати на 26-годишния мъж, съобщиха от държавното обвинение. Едното е за нанасяне на "средна телесна повреда", а другото за закана за убийство. В неделя сутрин мъжът с инициали Г. Г. беше задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата в Стара Загора да поиска постоянното му задържане под стража.