fallback

Наказват спасителя - бияч от Поморие, полицаите "неутрализирали конфликта"

"Не толерираме подобно поведение на плажа", заяви управителят на плажната ивица Кирил Спасов

30.07.2023 | 14:54 Автор: Елеонора Танева

Спасителят от Поморие, който преби френски турист, ще бъде наказан заради побоя.

"Не толерираме подобно поведение на плажа, нашият служител ще бъде наказан. Доколкото разбрах туристът се е настанил под чужд чадър и най-учтиво е бил помолен да се измести, което е станало повод за конфликт между двамата. В деня на инцидента нашият служител не е бил на смяна", коментира управителят на плажната ивица Кирил Спасов пред БТА.

Той допълни, че спасителят в този ден е отишъл на плажа със семейството си, като е поставил свой собствен чадър на свободната зона, а чужденецът се настанил под него. 

От Областната дирекция на МВР в Бургас уточниха, че в местното полицейско управление в Поморие е получен сигнал около 15:30 часа за инцидент, при който след словесно пререкание се е стигнало до сбиване между български и френски гражданин. Дошлите на място полицейски служители са неутрализирали конфликта и установили, че причина за спречкването е наличието на свободно място за поставяне на плажни принадлежности извън платената зона, за което претендирали и двете страни.

МВР е образувало преписка, към която е добавено и медицинско свидетелство, предоставено от френския гражданин. Тя е изпратена до Районната прокуратура в Бургас.

Снимка: Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback