Денков: Русия няма да посмее да нападне България, знае какъв ще е отговорът на НАТО

Премиерът е категоричен - МВнР трябва да говори с Митрофанова, но не и да я обяви за персона нон грата

24.07.2023 | 14:16 Редактор: Елеонора Танева
Денков: Русия няма да посмее да нападне България, знае какъв ще е отговорът на НАТО

Премиерът акад. Николай Денков коментира думите на руски депутат, че след като Русия приключи с Украйна, ще стреля по България и Румъния. По думите му това е опит за провокация.

"Гражданите не трябва да се плашат. Няма опасност за България, причината е, че сме членове на НАТО, Русия няма да посмее да нападне член на НАТО - знае какъв ще е отговорът", категоричен беше министър-председателят. 

Той добави, че ще призове МВнР за реакция спрямо руския посланик Елеонора Митрофанова. Денков беше категоричен обаче, че в тази ситуация няма причина тя да бъде обявена за персона нон грата, защото изказването не е нейно. 

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 1
БАЙ-БАЙ-БАЙДЪН
преди 1 година
Поредния *** ДЕНКО...някой много се интересува от нас на този етап за да ни напада. Няма нужда де се перчиш с НАТО, то и на тях не им пука за България особенно. Така, че скоро ще разберем истината за атлантизма, либералната идея, ДЖЕНДЕР готините възгледи за свобода на личността и всички интереси на хегемона за власт над света. Но рано или късно баланс ще има, няма как краварите да живеят добре а цял свят да им се подчинява....бог вижда всичко!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 5
Смешен си
преди 1 година
Нали "помагате" на Украйна с оръжие, т.е. помагате на хиляди украинци да загинат, защото България щяла да е следващата. Зеленски се опита да убеди Радев, че Украйна спасявала цяла Европа от нападение. Сега Денков говори обратното. Какъв ви е проблемът с Русия, като няма да ни нападне? Бъди сигурен, че дори да ни нападне, НАТО няма да направи нищо, защото за България НИКОЙ няма да рискува Трета световна война, даже НАТО. Сигнализирай за неуместен коментар