fallback

ПГ на реформаторите ще има двама съпредседатели

Според Кънев основната реформаторска работа е пряко свързана със законодателния процес

26.10.2014 | 17:30 Автор: Ирина Георгиева

Парламентарната група на Реформаторския блок ще има двама съпредседатели – лидерите на двете най-големи партии в коалицията - Меглена Кунева на Движение България на гражданите и Радан Кънев на Демократи за силна България. Това решиха единодушно народните представители на блока. Решението е записано в правилника на групата и това означава, че дори някой от тях да влезе в изпълнителната власт, групата ще продължи да бъде ръководена по този начин. Кунева и Кънев заявиха, че на днешното заседание не са обсъждани въпроси, свързани със съставянето на коалиционно управление.

"Както можеше да се очаква единодушно съпредседателят на групата беше избран г-жа Меглена Кунева и аз и продължаваме работата си по следващите точки на дневния ред. Това, което даваме като знак с избора на двама съпредседатели, е, че групата ни е стабилна и може да взима с единодушие важни решения." - заяви Кънев

Запитан за негово участие в правителство, сформирано от ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт, Кънев отговори, че в рамките на възможностите за съставяне на правителство Реформаторският блок, по вече утвърдения си правилник, ще излъчи кандидати за позиции в изпълнителната власт. Решението кой ще представлява РБ в изпълнителната власт ще вземе Блока, а не неговите партньори, допълни той. Според Кънев основната реформаторска работа е пряко свързана със законодателния процес.

fallback
Още от България
fallback