Раненият машинист във влака Варна-Враца станал жертва на вандализъм

От БДЖ съобщиха, че по влака са хвърляни камъни от неизвестни лица

09.07.2023 | 22:06 Редактор: Юлиан Христов
Раненият машинист във влака Варна-Враца станал жертва на вандализъм

Пострадалият машинист на влака от Варна за Враца е пострадал заради вандалски акт на нападение на композицията. За това съобщават от БДЖ.

При преминаване на композицията преди входния сигнал на гара Провадия малко след 17:00 ч. на 09.07.2023 г. влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. Вследствие на вандалската проява е пострадал машинистът в локомотива, като същият е получил наранявания в рамото и е засегнато едното му око, уточняват от държавните железници.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали, като се извършват необходимите следствени действия за установяване на извършителите.

Поради инцидента влак № 2654 се движи със закъснение от 185 мин., като за пътниците е осигурена вода в гара Шумен. Също така, предвид създалата се ситуация, се очакват смущения в графика за движение на влаковете.

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек, се посочва в съобщение от държавния оператор.

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве, се посочва още в съобщението.

Снимка: Виктор Борисов/Bulgaria ON AIR


1
6 rate up comment rate down comment 0
БХК
преди 1 година
А не така от десетилетия това е спортно мероприятие на *** деца. Ще съдим БДЖ в Страсбург. Извън майтапа мой състудент го убиха края на деветдесетте с камък във влака същите тия миризливи ***. Сигнализирай за неуместен коментар