ИТН: Тагарев носи отговорност за това каква помощ ще предоставим на Украйна

"Президентът Радев се опитва да бъде дистанциран и от двете страни", заяви Тошко Йорданов

07.07.2023 | 12:50 Редактор: Искра Ангелова
ИТН: Тагарев носи отговорност за това каква помощ ще предоставим на Украйна

Министър Тодор Тагарев носи отговорност за това каква помощ ще предоставим на Украйна. Това коментира председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Модернизираните ни танкове, които са 40 броя, които са модернизирани от израелска фирма и са добри, ако ги даде оголва българската армия жестоко. Имаме немодернизирани танкове, да ги дава. Ще трябва да си носи последствията, защото все пак българската армия би трябвало да е на първо място. Иначе да минем през НИМ, където вчера беше срещата със Зеленски - там експонати, мечове, копия, ризници, ще се въоръжим. Тогава сме били силна армия, ще ги плашим. А що се отнася за противовъздушната отбрана - имаме система C300 и едните пазят София, другите – "Козлодуй". Тагарев трябва да си избере кое ще уязви в България", сподели той.

"Президентът Радев се опитва да бъде дистанциран и от двете страни", така Йорданов коментира напрежението по време на вчерашната среща на държавния глава със Зеленски.

"ИТН обаче не приема и позицията на БСП и "Възраждане", че помагайки, влизаме във войната. Наше морално и съюзническо задължение е да помагаме, но трябва да се прави разумно, за да не застрашим националната си сигурност", допълни Йорданов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тошко
преди 1 година
Тошко, помниш ли времената, когато се правихте на патриоти? Вие как гласувахте, а Тошко? Тагарев ви виновен!За какви "морални съюзнически задължения" говориш- към Украйна ли, или към НАТО? Украйна не е член на НАТО. Значи съюзнически задължения към Украйна. България, бидейки съюзник на Украйна, застрашена ли е, Тошко? Предлагам "морално и съюзнически" да посетиш фронта в Украйна и да пееш патриотични песни. Сигнализирай за неуместен коментар