Тревожно! Варненските дискотеки са препълнени от непълнолетни

Полицията звъни на родителите, които трябва да потвърдят, че детето им е излязло с придружител

05.07.2023 | 18:23 Редактор: Юлиан Христов
Тревожно! Варненските дискотеки са препълнени от непълнолетни

Варненските дискотеки са пълни с непълнолетни тийнейджъри в малките часове на нощта. За това алармира инспектор Надежда Русева от отдела за противодействие на противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към ОД на МВР-Варна.

Много често в малките часове на нощта на обществени места можете да забележите непълнолетни тийнейджъри, които се разхождат без придружител, каза тя пред "Фокус".

"Нерядко те посещават и нощни заведения, особено когато там пее някой от т.нар. тийн идоли. Един от последните примери е участието на рап звездата Криско в заведение на плажната алея във Варна. Късно вечерта пред въпросния нощен клуб се извиваше дълга, близо 200-метрова опашка. Повече от половината от стотиците чакащи бяха непълнолетни, въпреки че законът забранява ненавършилите 18 години да посещават обществени места след 22:00 часа ако нямат придружител", допълва Русева.  

От полицията извършват чести проверки, както в нощните клубове, така и на други обществени места. Когато полицията се натъкне на непълнолетни, униформените търсят родителите, които трябва да потвърдят, че детето им е в определено заведение и с упълномощен от тях придружител.

В противен случаи се налагат глоби. На санкции подлежат и управителите на заведения. Инспектор Русева допълни, че в закона има несъвършенства, които понякога оставят полицейските органи с "вързани ръце". Но поясни, че се работи по тяхното отстраняване.

Снимка: Pixabay