Съпругата на Даниел Лорер е оттеглила кандидатурата си за ЕИБ

Има доста депутати, чиито половинки работят в администрацията под някаква форма, каза Асен Василев

14.06.2023 | 16:54 Редактор: Юлиан Христов

Съпругата на депутата от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер е оттеглила кандидатурата си за пост в Европейската инвестиционна банка. Това съобщи в кулоарите на парламента министърът на финансите Асен Василев, след надигналия се скандал по темата.

Той обясни, че Виолета Лорер е била номинирана лично от него за пост, който е без заплата. Причина за напрежението стана фактът, че номинацията не е била съгласувана с партньорите на "Промяната" и ГЕРБ-СДС.

Гергана Беремска е новата българска кандидатура за борда на Европейската инвестиционна банка.

"Реакцията от останалите партии за предложението на жената на депутата Даниел Лорер - Виолета Лорер, като част от борда на ЕИБ (Европейската инвестиционна банка) е много шум за нищо. Има много народни представители, чиито половинки работят в администрацията, няма конфликт на интереси. Тази позиция трябва да се поднови до петък, тези позиции винаги са били изпълнявани или от съветник на министъра, или от директор дирекция. Тук не става въпрос за позицията, която Лиляна Павлова заема, която е истинската позиция на България в банката, а става въпрос за позиция, която не е със заплащане от банката, която трябва четири пъти годишно да приема счетоводните отчети", каза финансовият министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR