Нинова за Комисия за поисканите имунитети: Скривалище за заподозрени в престъпления

По нейни думи главният прокурор Иван Гешев трябва да бъде изслушан в зала

14.06.2023 | 10:02 Редактор: Михаела Димитрова
Нинова за Комисия за поисканите имунитети: Скривалище за заподозрени в престъпления

Знаете как действат комисиите в парламента. Прогнозирам, че когато наближи краят на този срок, председателят на комисията ще иска удължаването му. Винаги става така. И така докато, те сами го казаха, не направят конституционна реформа. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира искането за създаване на временна комисия, която да разглежда поисканите имунитети на народни представители.

В кулоарите на Народното събрание тя обясни, че такава комисия не трябва да има и БСП ще гласува против нейното създаване. "Няма да излъчим и участници в нея. Намираме я за скривалище за заподозрени в престъпления", посочи тя.

Нинова коментира аргумента на вносителите, че прокуратурата развявала бухалка. "Да припомня, че не прокуратурата произнася присъди, а съдът – реформа в съда не предстои. Така че и този аргумент не е сериозен", каза още тя.

От събитията в последните дни Нинова заяви, че социалистите са все по-малко оптимисти за дългия живот на този кабинет.

По думите на Нинова главният прокурор следва да бъде изслушан и в пленарната зала. "Всички имаме нужда, това е принципно отношение, да се чуят фактите, да има прозрачност", уточни тя.

Във връзка с конституционната реформа Нинова обясни, че БСП все още не са  потърсени официално за участие в разговори по темата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR