Полицията работи по различни версии за убийството на 38-годишния Николай

17.10.2014 | 15:22 Редактор:
Полицията работи по различни версии за убийството на 38-годишния Николай
Полицията работи по различни версии за убийството на 38-годишния Николай

С пет куршума е бил прострелян 38-годишният компютърен специалист Николай Найденов снощи (16 октомври) в столицата. Това съобщи след втория оглед на местопрестъплението днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Мотивите за убийството все още не са ясни, а престъпникът се издирва. 

Четвъртък вечер, около 20 часа и 30 минути. От този магазин за компютри втора употреба в столичния квартал „Сухата река“, непосредствено до 19-то училище, излиза 38 годишният Николай Найденов. След минути собственикът на компютърния магазин е прострелян смъртоносно с пет изстрела. Огледът на местопрестъплението продължи и на 17 октомври.

„Според една от версиите, човекът е убит заради скандал за паркомясто. До момента обаче от полицията нито я отричат, нито я потвърждават.“ - предава репортерът на България Он Ер Борислав Петров.

По въпросната версия се работи заради показания на някои от съседите на жертвата, според които преди изстрелите в пордължение на няколко минути са се чували крясъци и обидни думи. Според част от познатите на Николай обаче тази версия е абсурдна.

Екип на България Он Ер разпита съседите в района:

Вие допускате ли, че може да става наистина въпрос за скандал за паркомясто?

"Не, не, не. Не сме видели нищо, но абсурд!“

"Не ми се вярва. Чак пък толкова да са изперкали хората, че да се убият за едно паркоместо…По-скоро някакви лични мотиви или пари. За пари става винаги въпрос." - заяви Георги Василев – съсед на застреляния Николай.

"Аз чух изстрелите, два по два бяха, много силни. И си викам - тук нещо става. Ей там живея най-горе и половин час по-късно се показах и вече имаше полиция, много хора, трупът беше завит.“ - заяви  Илияна Панева – съсед на застреляния Николай.

"Млад, симпатичен, много добър, внимателен беше.. Същият ден говорих с него.“ - допълни Панева.

Убитият Николай е баща на две деца и не е криминално проявен. Полицията работи по различни версии – за паркомясто, за междуличностни спорове с убиеца, както и за финансови отношения. 

Една от основните работни версии е, че убийството е било добре планирано.